Vierdaagselopers wacht warme, droge wandeldag

Print
Vierdaagselopers wacht warme, droge wandeldag

Wandelaars over de Waalbrug op de eerste wandeldag van de Vierdaagse. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Marsleider Henny Sackers heeft dinsdagmorgen om vier het startschot gelost voor de 102e editie van de Vierdaagse.

Daarna mochten de bijna negenduizend lopers die 50 kilometer per dag af gaan leggen op pad. Traditiegetrouw stonden niet alleen wandelaars maar ook heel veel feestvierders van de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen te wachten op de knal.

Elst
De eerste wandeldag staat bekend als de Dag van Elst. De lopers trekken door de Betuwe richting Arnhem en komen via Bemmel weer terug naar Nijmegen.

Limburgers
Veruit de meeste van de 44.480 Vierdaagselopers leggen 40 kilometer per dag af. Zij mochten tussen vijf en half zeven vertrekken. Onder de Vierdaagselopers zijn traditiegetrouw ook veel Limburgers. Vorig jaar liepen in totaal 38.409 mensen de wandeltocht door Gelderland, Brabant en Limburg uit. 

Natte handdoek
De duizenden wandelaars wacht dinsdag een warme, droge dag. De organisatie van de Vierdaagse en het Rode Kruis raden de lopers aan regelmatig en voldoende te drinken, af en toe iets zouts te eten, een natte handdoek in de nek te leggen, een petje te dragen en veel zonnebrandcrème te gebruiken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →