Zaak Parkstadbende: officier gehoord als getuige

Print
Zaak Parkstadbende: officier gehoord als getuige

Afbeelding: ANP Xtra

Kerkrade / Landgraaf - Niet alledaags: voor de rechtbank in Maastricht is dinsdagochtend een officier van justitie gehoord als getuige.

Yarmi D. (29) uit Kerkrade is verdachte van onder meer een zeer gewelddadige woningoverval in Landgraaf. In die zaak werd vorige week twintig jaar cel tegen hem geëist. Hij is tevens verdachte in de zogenaamde Parkstadbende-zaak. De Parkstadbende is een groep voornamelijk jongeren uit Brunssum en Heerlen die worden verdacht van onder meer diefstal, heling en witwassen.

Lees ook: 20 en 12 jaar cel geëist tegen gewelddadige nepagenten

Misverstand
Volgens advocate Gita Biesmans van D. heeft officier van justitie Henk Peters, zaaksofficier in de woningovervalzaak, tegen haar gezegd in de wachtkamer van de rechter-commissaris dat haar cliënt niet vervolgd zou worden in de Parkstadbende-zaak. Ze vroeg de rechtbank daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren.

Peters getuigde dat hier sprake moet zijn van een misverstand: hij heeft wel met Biesmans gesproken over de moeder van D., maar niet over D. zelf. Op dat moment, voorjaar 2017, was nog helemaal niet bekend wie vervolgd zouden worden in de zaak tegen de Parkstadbende, bevestigde die zaaksofficier, Wim Smits. De rechtbank verwierp het verzoek van Biesmans en hield de zaak voor onbepaalde tijd aan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →