Drie jaar cel en opnieuw tbs voor verkrachting tijdens tbs-verlof

Print
Drie jaar cel en opnieuw tbs voor verkrachting tijdens tbs-verlof

Afbeelding: Le Giesen

Oostrum - Een 34-jarige man is dinsdag in de rechtbank in Roermond veroordeeld tot drie jaar cel en opnieuw tbs-behandeling voor het verkrachten en bedreigen van een 23-jarige vrouw uit Oostrum. Dit gebeurde eind 2016, toen de man op onbegeleid verlof was van de tbs-behandeling die hij had gekregen voor een eerdere strafzaak.

De man heeft op 9 december 2016 een jonge vrouw in Oostrum verkracht. Hij fietste het slachtoffer voorbij tijdens zijn verlof. Onder bedreiging van een mes heeft hij haar verkracht en verschillende vernederende seksuele handelingen laten verrichten. Hij was op dat moment op verlof van zijn tbs-behandeling.

Bewijs
Deze feiten heeft de verdachte ontkend. Hij verklaarde dat de vrouw hem vrijwillig oraal heeft bevredigd. De rechtbank vond de verklaringen van de verdachte echter ongeloofwaardig. Er was bovendien voldoende bewijs om hem schuldig te bevinden van de verdenkingen.

Stoornis
Deskundigen konden geen verbrand vaststellen tussen de verkrachting en de stoornis van de man, maar konden deze ook niet uitsluiten. Wel werd er vastgesteld dat de verdachte een stoornis had op het moment van het plegen van het delict.

Lees ook: Cel en tbs geëist voor verkrachting door tbs'er op verlof

Opnieuw tbs
De man werd op het moment van het delict al jarenlang behandeld in de tbs-instelling de Rooyse Wissel in Oostrum. Hij kreeg toen meer vrijheden met het oog op eventuele beëindiging van zijn tbs. Volgens de rechtbank heeft de man laten zien dat hij niet om kan gaan met deze vrijheden. Bovendien 'vormt hij een bedreiging voor de veiligheid van de maatschappij', aldus de rechtbank.

De man krijgt een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →