Thaise voetballers woensdag uit ziekenhuis

Print
Thaise voetballers woensdag uit ziekenhuis

De geredde voetballertjes in het ziekenhuis met een portret van de duiker die omkwam tijdens de operatie om hen uit de grot te krijgen. Afbeelding: EPA

Het Thaise jeugdvoetbalteam dat is gered uit een ondergelopen grot, staat woensdag de pers te woord. De twaalf jongens en hun 25-jarige trainer worden dan ook ontslagen uit het ziekenhuis, zei een woordvoerder van de regering.

Duikers haalden de groep eerder deze maand uit een grottenstelsel. Die risicovolle reddingsoperatie kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. De autoriteiten maken zich zorgen over de invloed die de plotse roem en massale aandacht kunnen hebben op de geestestoestand van de jongeren.

Geregisseerd
De persconferentie wordt daarom zorgvuldig geregisseerd. Zo moeten vragen van journalisten vooraf worden gekeurd door een psycholoog. Goedgekeurde vragen worden voorgelegd aan de jongeren. De autoriteiten willen volgens de woordvoerder de "enorme nieuwsgierigheid" van het publiek bevredigen, zodat de jonge voetballers kunnen terugkeren naar hun normale levens.

Minister Piyasakol Sakolsatayadorn (Volksgezondheid) had eerder de verwachting uitgesproken dat de jongeren donderdag het ziekenhuis zouden verlaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →