Nieuw woonwijkje Piushof Panningen

Print
Nieuw woonwijkje Piushof Panningen

Afbeelding: iStock

Panningen - De 72 seniorenwoningen aan het Piushof in Panningen zijn sterk verouderd en worden gesloopt. In de plaats komt een wijkje in een parkachtige omgeving dat ruimte biedt aan 62 woningen.

De bestaande sociale huurwoningen zijn eigendom van Wonen Limburg. Ze zijn gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw en voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Zo zijn de woningen in de hofjes naar binnen gekeerd, wat niet langer wenselijk wordt geacht.

Gesloopt
De woningen staan al leeg. Naar verwachting worden de woningen dit najaar gesloopt. Het nieuw wijkje wordt een mix van huur- en koopwoningen. Ook komen er zowel sociale als particuliere huurwoningen. Volgens wethouder Rob Wanten (Wonen, CDA) van Peel en Maas verdwijnen op deze plek 26 sociale huurwoningen, maar komen die terug op een andere locatie. Gedacht wordt aan de voormalige vmbo-school van Het Bouwens aan het Dr. Poelsplein.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →