Ravelijn legt zich niet neer bij villapark

Print
Ravelijn legt zich niet neer bij villapark

Het groengebied in de Ravelijnbuurt is het speeldomein van veel kinderen. Afbeelding: Facebook De Ravelijn

De Ravelijnbuurt laat het er niet bij zitten. Bewoners gaan woensdagavond 18 juli, ondanks dat het bouwplan nu definitief is, opnieuw demonstreren tegen de komst van twaalf villa's op een stuk groen land aan de rand van de buurt.

Op Facebook wordt opgeroepen om woensdagavond om 19.00 uur bijeen te komen op het Orleansplein om te demonstreren tegen het villapark. De buurt wil geen bebouwing op het stuk 'cultuurhistorisch natuurgebied' nabij de Hoge Fronten. 

Eerder al tekenden circa 400 omwonenden een petitie om het stukje groen waar ooit de velden van voetbalveld Standaard lagen, te behouden. 

Ter visie bij gemeente
Het plan van Mulleners Vastgoed voor de villa's ligt vanaf 20 juli bij de gemeente ter visie. Het is de bedoeling dat de ruime woningen komen te staan tussen de houtsingel aan de Halvemaanstraat en de Ravelijnstraat.

Bestemming groen
De gemeente zegt iets tegemoet te komen aan de wensen van de buurt. Buiten de percelen van de villa's wordt de bestemming groen. Op de plek waar de garageboxen aan het Erfprinsbastion gesloopt gaan worden, krijgt de natuur vrij spel.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →