Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Limburgs kweekvlees wordt een echt alternatief

Limburgs kweekvlees wordt een echt alternatief

Afbeelding: Harry Heuts

Een Zwitserse vleesreus en een Duitse multinational zien brood in een Limburgs product. Mosa Meat heeft een kapitaalsinjectie van 7,5 miljoen euro gekregen. Het Maastrichtse bedrijf wil het geld gebruiken om in 2021 kweekvlees op de markt te brengen.

Mosa Meat, het bedrijf van onderzoeker Mark Post en voedseldeskundige Peter Verstrate, heeft voor het eerst kapitaal opgehaald bij grote bedrijven in de voedingsbranche. Het Duitse chemie- en farmacieconcern Merck (omzet: 15 miljard euro) en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group, marktleider in dat land, steken samen 7,5 miljoen euro in de Limburgse uitvinder van de ‘kweekburger’.

Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, kwam in 2013 met een methode om in het laboratorium ...