Arenborghoeve: wij lossen 'verschilletjes’ gauw op

Print
Arenborghoeve: wij lossen 'verschilletjes’ gauw op

Afbeelding: iStock

Venlo - De Arenborghoeve in Venlo kan snel weer operaties uitvoeren. Ook overige "verschilletjes" tussen privékliniek en inspectie zullen in korte tijd opgelost worden.

Die overtuiging heeft althans Wil de Groot, die de dagelijkse leiding heeft bij de kliniek voor plastische chirurgie.

Gebreken
De Inspectie Gezondheidszorg besloot deze week een operatieverbod op te leggen, nadat zij een waslijst aan gebreken had geconstateerd. De inspectie schreef dat haar vertrouwen "ernstig geschaad" is.

De Groot stelt dat de Arenborghoeve na de laatste controle in april "meteen" de operatiekamer heeft verbouwd. Volgens hem worden nu de puntjes op de i gezet. Het gaat vooral om het aanpassen van protocollen, beweert hij. Hij geeft te kennen dat de poliklinische behandelingen "onverminderd" doorgaan.

Wake-up call
De Groot erkent dat de kliniek fouten heeft gemaakt en zaken niet op orde had. De controle was een "wake-upcall". Dat niet alle verbeteringen snel werden doorgevoerd, was mede te wijten aan het feit dat De Groot een tijdje ziek was. Hij verzekert dat de veiligheid en gezondheid van de patiënten nimmer gevaar heeft gelopen. Dat staat ook niet in het rapport van de inspectie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →