Heerlense sterrenkok ook aan de slag in kasteel Maastricht

Print
Heerlense sterrenkok ook aan de slag in kasteel Maastricht

Servais Tielman van Cucina del Mondo gaat als eerste in Limburg een aanbetaling van 25 euro vragen bij een reservering in zijn sterrenrestaurant. Afbeelding: Luc Lodder

De Heerlense sterrenkok Servais Tielman gaat zakenlunches en luxe bruiloften cateren in kasteel de Hoogenweerth in Maastricht. Zijn eigen zaak in Heerlen doet hij desnoods een dag dicht.

De samenwerking met Hoogenweerth vloeit voort uit een bruiloft van twee gasten van Tielmans restaurant Cucina del Mondo in het kasteel langs de Maas. "Zij vroegen mij de catering te doen. Dat was drie jaar geleden. We kregen de sleutel en konden onze eigen gang gaan en ons eigen concept erop loslaten. Van de taart tot het diner tot het vuurwerk”, vertelt Tielman. Dat bleef Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels, waar de Hoogenweerth deel van uitmaakt, bij. Hij benaderde Tielman met de vraag of er nog meer mogelijk was. Die hoefde niet lang na te denken.

Horizon
"Dit geeft ons de kans onze horizon te verbreden en te laten zien dat we ook op dit niveau net even anders zijn.” De samenwerking, onder de naam Serv Food & Events by Cucina del Mondo, houdt in dat kasteelgasten de mogelijkheid hebben hun lunches en diners te laten verzorgen door de ploeg van de sterrenzaak.

In het geval van een bruiloft of ander groot evenement, verkast de hele staf van Heerlen naar Maastricht en gaat Cucina del Mondo desnoods een dag dicht. "We willen hoe dan ook de kwaliteit waarborgen. Dat betekent dat we met het hele team - veertien man sterk – naar Maastricht gaan. Onze activiteiten in de Hoogenweerth mogen ook nooit ten koste gaan van de kwaliteit hier in Heerlen”, aldus Tielman.

Tweede ster
Hij verwacht niet dat hij met zijn Maastrichtse activiteiten zijn streven naar een tweede Michelinster in gevaar brengt. "Er zijn heel veel sterrenrestaurants die meedoen aan evenementen op andere locaties. Het enige bijzondere hier is dat wij onze naam verbinden aan een vaste, andere locatie. Maar Cucina del Mondo en de Hoogenweerth blijven twee aparte dingen.”

Tielman leerde het vak bij gerenommeerde restaurants zoals de Winselerhof in Landgraaf, de Librije in Zwolle, Toine Hermsen in Maastricht en Beluga. In 2012 kreeg hij de kans een eigen zaak te beginnen in voormalig restaurant de Boterbloem aan de Laanderstraat in Heerlen. Twee jaar later volgde de bekroning in de vorm van een Bib Gourmand, weer twee jaar later gevolgd door een eerste ster. Tielman staat bekend om zijn eigen stijl. Zo liet hij zijn Heerlense restaurant ­onder handen nemen door zeven ­internationale graffitikunstenaars.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen