Politie krijgt acht tips in zaak Rolex-oplichter

Print
Politie krijgt acht tips in zaak Rolex-oplichter

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie heeft acht tips binnengekregen over de voortvluchtige man die in mei bij een Maastrichtse juwelier een Rolex-horloge van 35.000 euro verwisselde voor een nepexemplaar.

Dat was dinsdagavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht, dat een week eerder al aandacht besteedde aan de zaak.

Kluis
Met regelmaat zou de man de winkel aan de Stationsstraat zijn binnengestapt. Steeds om te vragen naar een specifiek horloge van het luxemerk Rolex. Op dinsdag 8 mei verwisselde hij het uurwerk echter voor een namaakexemplaar. Met het originele liep hij het pand uit. Achterin de winkel toonde de juwelier het betreffende horloge aan de man. Telkens legde hij het verkeerd terug. Toen de verkoper even naar de kluis liep, zag de man zijn kans schoon. Even later vertrok hij met een smoes richting Sint Servaasbrug, zo blijkt uit een reconstructie van de diefstal.

Mailadres
Vorige week werden er In Opsporing Verzocht beelden van een bewakingscamera getoond. Daarop is een getinte man te zien, die tussen de 30 en 40 jaar oud wordt geschat. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft kort donker haar en spreekt gebrekkig Duits. Tijdens de misdaad droeg hij een blauw shirt met opdruk en zwarte schoenen. Hij gaf aan de juwelier een foutief mailadres op: stokass88@web.de. De politie doet onderzoek en zoekt nog altijd naar getuigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →