Vrijthofmuseum exposeert foto-oeuvre Van Grinsven

Print
Vrijthofmuseum exposeert foto-oeuvre Van Grinsven

Eén van de foto's uit de overzichtsexpositie van het oeuvre van fotograaf Guy van Grinsven. Afbeelding: Guy van Grinsven

Het Museum aan het Vrijthof wijdt vanaf volgende maand een overzichtstentoonstelling aan het werk van de Maastrichtste fotograaf Guy van Grinsven.

De expositie 'Over Leven' is te zien vanaf 30 augustus. In zijn ruim 40-jarige carrière maakte Limburgs bekendste fotograaf misschien wel meer dan een miljoen foto’s. Hij zegt zelf al jaren de tel kwijt te zijn.

Glamour
Van Grinsven (69) ontwikkelde zich na zijn studie aan de fotovakschool van een graag provocerende glamourfotograaf tot een meester van portretten, situaties, complete foto-reisreportages, foto- en TV-documentaires.

9/11
Hij heeft de twee fotoboeken All Around Maastricht op zijn naam staan.  Drie keer won hij een prijs in de wedstrijd om de Zilveren Camera voor zijn werk. Als enige Nederlandse fotograaf/cameraman was hij op 11 september 2001 getuige van de aanslagen op het World Trade Center in New York. 

In de overzichtsexpositie In Museum aan het Vrijthof maken bezoekers via de foto's kennis met de vele kanten van de fotograaf. De tentoonstelling loopt tot en met 14 januari 2019.

 

Meer informatie: Museum aan het Vrijthof

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen