Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Print
Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Het VMBO Maastricht scoort zoals verwacht slecht en krijgt het zware oordeel ‘zeer zwak’. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Woensdag krijgen 42 leerlingen van VMBO Maastricht te horen of ze definitief geslaagd zijn en kunnen hun diploma dan op school ophalen. Ze krijgen 's middags een telefoontje wanneer ze daarvoor terechtkunnen, zei een woordvoerder van de school.

Geslaagden komen niet allemaal tegelijk, maar krijgen een tijdstip te horen wanneer ze zich woensdagmiddag kunnen melden.

Later
Wie niet wil hoeft het diploma niet per se woensdag op te halen. Dat kan ook eind augustus of begin september tijdens een officiële diploma-uitreiking.

Inmiddels is ook bekend dat zo'n twintig leerlingen definitief gezakt zijn.

Ongeldig
De eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens.

Die worden - anders dan het schriftelijk eindexamen - niet centraal afgenomen. Afgezien van de geslaagde of definitief gezakte kandidaten moet de rest volgende maand hersteltoetsen doen. Als voorbereiding worden ze in augustus op een zomerschool bijgespijkerd. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen