Rondje Tobias moet ouderen naar buiten en in beweging krijgen

Print
Rondje Tobias moet ouderen naar buiten en in beweging krijgen

Afbeelding: OPH

Rondom zorgcentrum Tobias in de wijk Douve Weien is afgelopen weekend het rondje Tobias geopend. Dit is een twintig minuten durende wandelroute door de wijk.

“De route is speciaal bedoeld voor bewoners van Tobias”, legt Peter Kastrop, voorzitter van de buurtraad Douve Weien-Caumerveld en raadslid namens de OPH, uit. “We willen de bewoners van het zorgcentrum stimuleren om te bewegen. Daarnaast willen we ook dat ze wat vaker naar buiten komen. Zowel voor de gezondheid als de sociale contacten is dat goed.”

Het rondje Tobias is ontwikkeld door Sevagram en de wijkraad in samenwerking met de gemeente Heerlen. De route van het rondje Tobias is aangegegeven met witte bordjes met groene pijlen en is helemaal vlak, zonder hindernissen voor rollators, scootmobielen of rolstoelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →