Rondje Tobias moet ouderen naar buiten en in beweging krijgen

Print
Rondje Tobias moet ouderen naar buiten en in beweging krijgen

Afbeelding: OPH

Rondom zorgcentrum Tobias in de wijk Douve Weien is afgelopen weekend het rondje Tobias geopend. Dit is een twintig minuten durende wandelroute door de wijk.

“De route is speciaal bedoeld voor bewoners van Tobias”, legt Peter Kastrop, voorzitter van de buurtraad Douve Weien-Caumerveld en raadslid namens de OPH, uit. “We willen de bewoners van het zorgcentrum stimuleren om te bewegen. Daarnaast willen we ook dat ze wat vaker naar buiten komen. Zowel voor de gezondheid als de sociale contacten is dat goed.”

Het rondje Tobias is ontwikkeld door Sevagram en de wijkraad in samenwerking met de gemeente Heerlen. De route van het rondje Tobias is aangegegeven met witte bordjes met groene pijlen en is helemaal vlak, zonder hindernissen voor rollators, scootmobielen of rolstoelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen