Te doen in: Heerlen en Hoensbroek

Print
Te doen in: Heerlen en Hoensbroek

Lex Nelissen brengt Theater Lexor naar het Betaplein. Afbeelding: VrijLimburg

Op de wekelijkse Te Doen In-pagina in VIA Heerlen wordt een overzicht gegeven van evenementen die de komende week plaatsvinden. In de VIA-sectie op De Limburger Heerlen worden deze activiteiten ook vermeld.

HEERLEN
Bouwvak op d’r Bok Café D’r Bok viert het begin van de bouwvak. Met op zaterdag 21 juli vanaf 18:00 een optreden van Lotte Walda en coverband Fever of Life. Zaterdag 22 juli gaat het vanaf 11:00 uur verder met een Frühschoppenconcert van Tiroler Ohne Berge. Zij zullen vanaf 12.30 uur de toon zetten voor een gezellige zondagmiddag. Vanaf 15.00 uur wordt het programma vervolgd met de Oldies Coverband Quatro. Beide dagen is de entree gratis in café D’r Bok aan de Bokstraat in Heerlerheide.

Zomeravonden presenteert Theater Lexor Op 21 juli neemt Lex Nelissen het publiek weer mee een avond mee naar Theater Lexor op het Betaplein voor een altijd fijne dosis gezelligheid. Wat hij geprogrammeerd heeft is nog niet bekendgemaakt, dus kom gewoon en laat je verrassen. Zaterdag 21 juli  2018. Aanvang 17.00 uur tot 23.00 uur Locatie: Betaplein/ Pancratiusstraat Heerlen Entree: gratis

Wandelworkshop Op de Brunssummerheide wordt op zaterdag 21 juli een meditatieve wandelworkshop georganiseerd. Tijdens deze wandeling, die ongeveer 2,5 uur zal duren wordt verbinding gemaakt met moeder aarde door middel van muziek, meditatie, verbindingsoefeningen. Deelname kost 10 euro en is uitsluitend mogelijk op aanmelding via www.centrumdharma.nl. Er wordt om 12.45 uur verzameld bij Trefplaats Schaapskooi aan de Schaapskooiweg in Heerlen.

Rondleiding Maankwartier Kunstenaar Michel Huisman bedacht het Maankwartier. Het wordt een plek  waar mensen werken, wonen, reizen en kunnen genieten. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Het spoor als barrière tussen twee stadsdelen zal verdwijnen. Duur: 1,5 uur. Data: zaterdag 28 juli en 25 augustus om 11.00 uur vanaf VVV Zuid-Limburg Winkel Heerlen, Bongerd 19 Heerlen

Zondagrondleiding Schunck* Onder begeleiding van deskundige gidsen bezoek je een of meerdere van de actuele tentoonstellingen. Deze zomer en najaar wordt de rondleiding gegeven bij Nomadic Mountains. Een tentoonstelling rondom de poëtische uitleg van het begrip Refuge; het toevluchtsoord in de wildernis. Deelname is gratis (je betaalt alleen de €6,- entree van het museum, kinderen gratis). Zondag 29 juli 13:00 tot 14:00 bij Schunck*, Bongerd 18, Heerlen. Aanmelden via www.schunck.nl.

Kompastocht Voor jongeren van 8 t/m 12 jaar is er een kompastocht georganiseerd door Natuurmonumenten op de Brunssummerheide. Onderweg zijn er verschillende opdrachten en kunnen de kinderen met kompas en kaart ervaren hoe vogels en dieren hun weg vinden. De tocht vindt tijdens de vakantie plaats op dinsdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl. 

Reno Divorce & The Golden Wonderboys Twee punkbands in café Bluff aan de Dautzenbergstraat in Heerlen. Zondag 29 juli van 19:00 tot 22:00 in Cafe Bluff, Dautzenbergstraat 10, 6411 lb Heerlen. Kaarten zijn 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur.

Oerrr Knutselkriebels Iedere woensdagmiddag in de vakantie (25 juli en 1 en 8 augustus) kun je ’s middags terecht in het bezoekerscentrum Brunssummerheide aan de Schaapskooiweg in Heerlen om met natuur vindsels mooie knutselwerken te maken. De kosten per kind bedragen voor leden van Natuurmonumenten of OERRR € 4,- en voor niet-leden € 7,-. De ouders kunnen gratis meehelpen. Aanmelden op natuurmonumenten.nl

Jongerenmiddag Toon Hermans Huis Parkstad. Iedere woensdagmiddag vanaf 13:00 zijn jongeren van harte welkom om te ervaren dat zij niet de enige zijn die op de een of andere manier te maken heeft met kanker. Wilhelminaplein 24, 6411 KW Heerlen,

Rabo Urban Freestyle Event Demonstraties en clinics gegeven door het ‘Act BMX’ show team. Op donderdag 2 augustus krijg je de kans om live een supershow bij te wonen tijdens het Rabo Urban Freestyle Event. Van 12:00 tot 17:00  op het Pancratiusplein.

HOENSBROEK
Cruise-in Summer Series.
Liefhebbers van oude auto’s komen iedere donderdagavond vanaf 18:00 uur bij elkaar op het Gebrookerplein in Hoensbroek. Iedereen met een auto uit 1987 of ouder mag zijn bolide laten zien.

Kienavond door Supportersclub “De Blauw-Witten”. Iedere woensdag in Gemeenschapshuis “Ons Trefcentrum” Pius XII Plein 38 6433CZ te Hoensbroek. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 18.00 uur. De inkomsten zijn voor jeugdactiviteiten van FC Hoensbroek,

Zomeravondwandeling IVN Nuth en IVN Hoensbroek. Wandeling door het stroomgebied van de Geleenbeek tussen Brommelen en de A76. Door de herinrichting van dit gebied zijn veel mooie plekjes ontstaan voor de natuurliefhebber en de wandelaar. Zondag 22 juli, Parkeerplaats Kasteel Hoensbroek om 19:00 uur. Info: Stef Keulen 045-8502605

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen