Trapeze-act America's Got Talent gaat op pijnlijke wijze fout

Print
Zeker 11 miljoen tv-kijkers in de Verenigde Staten hebben dinsdag vol afgrijzen gezien hoe de trapeze-act bij America's Got Talent van acrobatenechtpaar Mary Wolfe (32) en Tyce Nielsen (29) op pijnlijke wijze fout ging.

Halverwege hun optreden, op het moment dat een geblinddoekte Nielsen zijn vrouw moest opvangen, glipte ze door zijn vingers waarna de vrouw keihard op het podium smakte.

Angstkreten
AGT-juryleden Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell schrokken zich tijdens de val rot, terwijl in het publiek angstkreten te horen waren.

Na een paar seconden onzekerheid stond Mary Wolfe van Duo Transcend toch weer op en bleek er, voor zover bekend, niets aan de hand. Met een stalen gezicht en voorzichtig lachend: "Willen jullie deze truc misschien nog een keer zien?"

Respect
Juryvoorzitter Cowell sprak lovende woorden over de in zijn ogen technisch waanzinnige act. Over de bloedstollende misser: "Niemand is perfect en juist dat maakt mensen en jullie dus ook zo uniek."

Volgens Cowell had Mary 'net niet haar nek gebroken'.  "Gelukkig. En knap dat je weer op je benen staat." En Mandel: "Ongelofelijk professioneel. Het eerst waar je na zo'n val aan denkt, is het mislukte onderdeel van de act nog eens doen. Daarvoor past alleen diep respect."

Volgende ronde
Volgens het sinds 2011 getrouwde koppel uit Salt Lake City, dat regelmatig optreedt bij Cirque du Soleil, is hun ultieme levensdoel permanent in Las Vegas te staan. Mary: "We hebben een zoontje van twee jaar dat meestal moet thuisblijven als wij weer eens op pad zijn.

Onze droom is in Vegas optreden, zodat we wat vaker als gezin samen kunnen zijn." Of ze dat gaat lukken? Het duo kreeg van de juryleden vier ja's en mag door naar een volgende ronde. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen