Venlo: meer tijd beoordeling plan Fort van Venlo

Print
Venlo: meer tijd beoordeling plan Fort van Venlo

Hessel Meijer en Frank Vaessen willen op het kazerneterrein in Blerick een kleiner LeisureDome dan eerder gepland realiseren. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo -

Het gemeentebestuur van Venlo heeft meer tijd nodig om het afgeslankte plan Fort van Venlo te beoordelen. Naar verwachting wordt dit in oktober met de gemeenteraad besproken.

Kleiner
De initiatiefnemers van het Fort van Venlo, Hessel Meijer en Frank Vaessen, dienden in april een aangepast plan in voor hun vrijetijdsproject op het voormalige kazerneterrein in Blerick. Beiden willen een kleiner LeisureDome bouwen dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook schrapten ze de eerder geplande kabelbaan.

Standpunt
Het toenmalige gemeentebestuur wilde in april geen beslissing nemen over het aangepaste plan en liet dit over aan het nieuwe college van B & W. De inmiddels verantwoordelijk wethouder Marij Pollux (GroenLinks) schrijft woensdag aan de gemeenteraad dat zij op korte termijn nog geen standpunt in kan nemen. “Het plan dat nu voorligt kent dermate andere uitgangspunten dan de eerder door de gemeenteraad goedgekeurde overeenkomst dat nadere bestudering noodzakelijk is. Ook dient de gemeenteraad hierbij betrokken te worden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen