‘Ratten op straat door droogte’

Print
‘Ratten op straat door droogte’

Afbeelding: Facebook Sittard-Geleen

Sittard - De gemeente Sittard-Geleen waarschuwt inwoners dat ratten uit riool de straat op kunnen komen door de aanhoudende droogte.

Op de gemeentelijke website wordt uitgelegd dat door het warme weer en het gebrek aan regen straatkolken droog komen te staan. Ratten hebben dat niet graag, en gaan dan op zoek naar water en voedsel buiten het riool.

Putten
Inwoners kunnen volgens de gemeente zelf het probleem deels oplossen, wanneer ze ratten uit de putten zien komen. “Als u merkt dat er ratten in de straatkolk omhoog komen door de droogte, gooi dan een emmer water in die straatkolk. Dat is het enige dat helpt”, zo luidt het advies.

Volgens de gemeente is dit probleem reden te meer om geen afval op straat te dumpen. “Met het afval dat gedumpt wordt is het voor ratten een waar paradijs.”

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen