Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief

Print
Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief

Een Frans gezin stapt met gevaar voor eigen leven uit de auto tijdens een auto-safari in Beekse Bergen. Afbeelding: Videostill YouTube

Safaripark De Beekse Bergen wil echt iets doen voor de bijna 100.000 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld voor de activiteit 'knuffelen met luipaarden'. Dat evenement kwam voort uit de veelbesproken actie van een Frans gezin, dat bij de jachtluipaarden uit hun auto stapte.

Medewerkers van de Beekse Bergen worden nog dagelijks geconfronteerd met 'grappen en grollen' over het incident, dat voor de Fransen maar net goed afliep. De video van de gevaarlijke actie ging de hele wereld over, en had onder andere navolging in ludieke Facebookevenementen als 'Knuffelen met luipaarden'. Dat evenement stond gepland voor donderdag. 

Knuffelen
Natuurlijk mogen de Facebookfans niet echt met jachtluipaarden knuffelen, stelt de manager van het safaripark. In plaats daarvan komt er donderdag een activiteit waarmee aandacht gevraagd wordt voor de diersoort. 

De beesten worden in de natuur bedreigd, en dus mag de situatie van de beesten volgens manager Niels de Wildt van de Beekse Bergen wel wat bekender worden. "We gaan nog niet verklappen wat we precies gaan doen... Maar jachtluipaard-knuffels worden donderdag natuurlijk ook verkocht voor het goede doel."

'Verplaatst naar Kenia'
De organisatie van het Facebookevenement bedacht dinsdag al een eigen 'oplossing', om te voorkomen dat mensen écht zouden uitstappen in het luipaardenverblijf.

'Het evenement gaat door', schreef organisator Jasper de Hoog op de pagina. 'We hebben besloten het te verplaatsen naar de Masai Mara, Kenia.' 

Misschien maar goed ook, want als alle 100.000 geïnteresseerden naar Hilvarenbeek zouden komen, kan het safaripark het niet aan. Wie wel naar de Beekse Bergen komt voor de luipaardactie moet overigens gewoon een kaartje kopen.