Tourspel rit 10: Weer vrouw met de prijs aan de haal

Print
Tourspel rit 10: Weer vrouw met de prijs aan de haal

Afbeelding: De Limburger

De dagwinnaar in het Tourspel van De Limburger ging op dinsdag naar Diny Koenen uit Sevenum. Zij behaalde, net als Ber van den Heuvel, 131 punten en kroonde zich tot de gelukkige winnaar.

Koenen behaalde de zege omdat ze onder meer Julian Alaphilippe in haar ploeg had zitten. De Fransman won de eerste Alpenetappe van de Tour. De wielrenner van QuickStep bezorgde zijn ploeg de vijftigste seizoenszege en mag bovendien op woensdag bolletjestrui aantrekken. "Ik had vorig jaar al gezien dat Alaphilippe een goede wielrenner was. Dus ik had in mijn agenda genoteerd dat ik hem dit jaar in mijn ploeg moest opnemen", vertelt Koenen daags naar haar overwinning.

Voorgedrukte kaarten
De inwoonster van Sevenum speelt al meer dan veertig jaar mee met het tourspel van De Limburger. "Vroeger moest je voorgedrukte kaarten halen bij de boekhandel hier in het dorp. Dan kon je bijvoorbeeld voorspellen hoeveel uur een bepaalde renner over de Tour deed of hoeveel kussen hij van een rondemis zou krijgen." Daarmee won de 73-jarige Koenen toentertijd een badhanddoek en een boek over de Tour de France. 

Peter Winnen
Ze is een echte liefhebber. "Zeker weten. Ik wil niks van de Tour missen. Dat weten mij kinderen en kleinkinderen ook. Ik volg het al heel lang, ook toen Peter Winnen, een jongen hier uit de buurt, succesvol was. Ik werk nog op kantoor en daar heb ik de mogelijkheid om soms even te kijken of de radio aan te zetten", vertelt ze.  Over het systeem met de credits is Koenen te spreken. "Ik vind het heel erg prettig. Je moet nu echt heel goed nadenken wie je in je ploeg wilt. Dat is zeker een vooruitgang."

Leider
Roger Bijlsma uit Landgraaf gaat als leider van het algemeen klassement fier aan de leiding met 1291 punten. Hij nam het stokje over van Johan Kooiman die nu tweede staat met 1288 punten. Het blijft dus spannend wie uiteindelijk de gele trui van het tourspel van De Limburger naar Parijs brengt.