Moordverdachte in zaak Van Luijn: 'We kregen ruzie omdat hij moest plassen'

Print
Moordverdachte in zaak Van Luijn: 'We kregen ruzie omdat hij moest plassen'

Afbeelding: Twitter

Adrian H.F., de man die wordt verdacht van het doodslaan van filmeditor Wouter van Luijn op Mallorca, heeft verklaard dat hij ruzie kreeg met de Nederlander omdat Van Luijn ging plassen. Adrian wilde niet dat Van Luijn dat in de beruchte zigeunerwijk Son Banya op straat deed. "Toen heb ik heb geslagen, daarna kreeg hij stuiptrekkingen."

Dat meldt de lokale krant Ultima Hora op basis van politiebronnen.

Drugs
Volgens de moordverdachte begon Van Luijn dus te plassen terwijl zij spraken over het kopen van drugs. Adrian H.F. (19 jaar) beweert dat hij Van Luijn niet heeft beroofd. Adrian zou een illegale 'taxichauffeur' zijn voor de drugsdealers in de sloppenwijk Son Banya. Adrian was zelf in Son Banya aanwezig om marihuana te kopen, toen Van Luijn daar arriveerde.

Lees ook: 'Filmeditor Van Luijn doodgeslagen voor 700 euro'

Gedwongen
Wouter van Luijn werd vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag neergeslagen en beroofd in de beruchte drugswijk van Mallorca. Hij was na een nacht stappen door een Pakistaanse man en een Tunesiër naar Son Banya gebracht om drugs te kopen. Daar kreeg hij ruzie met Adrian H.F. 

Toen Van Luijn op de grond lag, hebben de zigeunerclans uit de beruchte drugswijk Adrian gedwongen de filmeditor mee te nemen 'omdat zij geen problemen wilden in de wijk'. Jongeren zouden de portemonnee van Van Luijn hebben meegenomen, beweert Adrian. In een huurauto bracht hij Van Luijn naar het ziekenhuis. 

Van Luijn (34) overleed daar kort na aankomst. Door de klappen die hij kreeg is waarschijnlijk een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) gebarsten. Adrian werd later aangehouden.