Taakstraf voor webdesigner ‘Q’ die Tunesische oplichter hielp

Print
Taakstraf voor webdesigner ‘Q’ die Tunesische oplichter hielp

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De Heerlense handlanger van de Tunesische oplichter Lotfi Ben Mohammed G. is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijk.

De 46-jarige webdesigner M. V. heeft op  verzoek van G. salarisstroken, transactieoverzichten en bankafschriften vervalst of in elkaar geknutseld. V. hoopte met deze klus geld te verdienen en nieuwe opdrachten binnen te halen, omdat zijn bedrijf op dat moment niet goed liep.

Spijt
V. verklaarde bij de rechter dat hij er niet bij stil had gestaan dat G. met de valse documenten zo veel mensen zou oplichten en duperen. Hij heeft spijt betuigd. Ook is hij na het werk voor G. niet nog eens in de fout gegaan, heeft de rechtbank geconstateerd.

Jason Bourne
V.’s straf is overeenkomstig de eis van officier van justitie Scharenborg. Deze gaf eerder al aan dat het aandeel van V. beperkt is in vergelijking met wat G. op zijn kerfstok heeft. De 57-jarige is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij diverse bedrijven en privé personen voor enkele tonnen heeft opgelicht en omdat hij gebruik heeft gemaakt van talrijke valse identiteiten.

In totaal heeft hij zich al van meer dan negentig aliassen bediend, reden waarom Scharenborg hem vergeleek met Jason Bourne uit de gelijknamige Hollywood-films. V.’s rol kwam in zijn ogen overeen met die van Q in James Bond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen