Wandelaars Vierdaagse gediskwalificeerd om 'fraude'

Print
Wandelaars Vierdaagse gediskwalificeerd om 'fraude'

Afbeelding: AD / Eveline Van Elk

De organisatie van de Vierdaagse heeft tot nu toe drie wandelaars van het parcours gehaald, omdat zij volgens marsleider Henny Sackers hebben gefraudeerd. Twee wandelaars probeerden de startprocedure te omzeilen en een derde gebruikte een stok bij het lopen, wat volgens de reglementen verboden is.

Vierdaagselopers krijgen een vroege of een late start toegewezen. Dat is nodig voor de veiligheid van de enorme mensenmassa. Al enkele jaren blijkt dat sommige wandelaars hun starttijd met een trucje weten te omzeilen, tot ergernis van anderen. Daarom is dit jaar een geheim kenmerk aan de startkaart toegevoegd en daardoor zijn twee lopers in de val gelopen.

Waarschuwingen
Tijdens de eerste twee loopdagen zijn ook waarschuwingen uitgedeeld voor onder andere snelwandelen en kinderlijk gedrag. Een tweede waarschuwing betekent diskwalificatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →