Kamerverhuurders de wacht aangezegd

Print
Kamerverhuurders de wacht aangezegd

Afbeelding: iStock

Roermond - Drie kamerverhuurders die in vier panden in Roermond illegaal kamers verhuurden, wordt door de gemeente Roermond de wacht aangezegd.

Bij een maandagavond uitgevoerde controle door de Taskforce Overbewoning van de gemeente werden in de wijken Donderberg en Tegelarijeveld in totaal vier panden aangetroffen waar illegaal kamers werden verhuurd.

Leefbaarheid
De kamerverhuur is illegaal omdat de gemeente heeft bepaald dat er in de beide wijken geen nieuwe kamerverhuurpanden meer bij mogen komen. Dit omdat de leefbaarheid in de wijken in het gedrang zou komen als er te veel kamerverhuur plaats zou vinden.

Ander onderkomen
De mensen die de kamers huurden, hoeven volgens een woordvoerder van de gemeente niet op stel en sprong op zoek naar een ander onderkomen. "De drie eigenaren die de kamers verhuurden krijgen een brief dat ze daarmee moeten stoppen. Daar zijn termijnen voor. Doen ze dat niet dan worden vervolgstappen ondernomen. De mensen die er wonen, hebben dus nog even tijd om andere woonruimte te zoeken.”

Roermond scherpte in 2012 de regels rondom kamerverhuur aan, nadat er in verschillende wijken overlast ontstond door de vele verhuur en de daarmee samenhangende geluids- en drugsoverlast.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen