Fietspad Noorderbrug Maastricht eindelijk weer open

Print
Fietspad Noorderbrug Maastricht eindelijk weer open

Het nieuwe fietspad over de Noorderbrug werd feestelijk geopend. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht -

Het nieuwe fietspad over de Noorderbrug is open. Daarmee komt voor veel Maastrichtenaren een eind aan het dagelijkse omfietsen. Begin 2019 moet ook de verbinding naar Bosscherveld klaar zijn.

Liefst 49 weken omfietsen, 2 kilometer per keer. Dat zijn bijna 700 extra kilometers, goed voor 31.000 kilocalorieën.

Met dat rekensommetje opende wethouder Gert-Jan Krabbendam van Mobiliteit woensdag het nieuwe fietspad over de Noorderbrug in Maastricht. Om er fijntjes aan toe te voegen dat de tientallen fietsers die zich de moeite hadden getroost erbij te zijn, het gratis ijsje dat werd uitgedeeld dan ook dik verdiend hadden.

De fietsroute over de Noorderbrug is meer dan vijftien maanden dicht geweest vanwege de bouw van de nieuwe aanlanding, die op maandag 21 augustus openging voor verkeer.

De aanleg van het fietspad liep echter vertraging op, mede doordat materialen zoals de railingen te laat geleverd werden.

Verjaardag
Fietsers en bromfietsers uit onder meer Borgharen en Limmel moesten omrijden via de Wilhelminabrug. Op diverse plekken langs de route stonden verkeersborden met de tekst: ‘Brugje om’ en ‘E Brögkske um’. Krabbendam - op zijn verjaardag even teruggekeerd van verlof om de plechtige openingshandeling samen met Mark de Vries van bouwer Strukton te verrichten - kreeg gistermiddag een exemplaar mee naar huis. De andere borden worden verloot onder de inwoners van Maastricht via de site www.maastrichtbereikbaar.nl.

Rijbanen
Het nieuwe fietspad over de Noorderbrug ligt grotendeels los van de rijbanen. Nog niet alle aansluitingen zijn klaar. In Maastricht-West wordt verdergewerkt aan de afbouw van de fietsverbindingen ­tussen Noorderbrug en de Boschstraat/Bosscherweg. In Maastricht-Oost moeten (brom)fietsers deze zomer rekening houden met werkzaamheden rondom het Spoorviaduct. Begin 2019 moeten ook die werkzaamheden gereed zijn. Krabbendam: "Dan is het ook helemaal klaar.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen