Leveroy weer op zijn kop tijdens dancefestival

Print
Leveroy weer op zijn kop tijdens dancefestival

Er wordt druk gewerkt aan de opbouw van het dance-evenement Outrageous in Leveroy. Afbeelding: Jeroen Kuit

Leveroy -

Dancefestival Outrageous in Leveroy verwacht komende zaterdag 1500 bezoekers. Het dorp zelf telt er maar zo’n 1000. Partydorp Leivere is voorbereid op de invasie.

"Als we iets overhouden aan Outrageous is dat mooi meegenomen. Dan kun je ook iets betalen aan de verenigingen die meehelpen. Het hoofddoel is echter om er het mooiste feestje van deze omgeving van te maken."

Medeorganisator Lou Corsten vat de filosofie achter dancefestival Outrageous samen. Zaterdag vindt het festival voor de zevende keer plaats aan de rand van het dorp.

Verre omgeving
Met acts als The Partysquad en DJ Admin weet de organisatie publiek uit de verre omgeving te trekken. Medeorganisator Arjan Korsten verwacht zaterdag 1500 bezoekers terwijl Leveroy zelf maar ruim 1000 inwoners heeft.

Aanvankelijk duurde het dance-evenement twee dagen. Sinds vorig jaar is het dancespektakel beperkt tot de zaterdag. Op de vrijdag ligt de focus op onder meer carnavals- en Nederlandstalig repertoire. ‘Feestmuziek’, zoals de organisatie het omschrijft, omdat de oudere inwoners doorgaans wat minder hebben met ‘boem-boem-muziek’. Het feestje op vrijdag vindt ook plaats onder een andere naam, namelijk Zomerfestijn.

"Eerst dacht ik, wat moet ik er mee, maar ik moet zeggen ik het zelf ook heel gezellig vond", vertelt Korsten. "Ik verwacht dat het vrijdag bijna net zo druk wordt als zaterdag."

Trost
De inwoners van Leveroy zijn er stiekem best trots op dat het ze lukt om evenementen van de omvang van Outrageous en Zomerfestijn op poten te zetten.

De lijst aan evenementen in Leveroy groeit nog elk jaar. "Als mensen vragen om mee te helpen bij een evenement, dan gebeurt dat", schetst Harrie Heijnen van de Gemeenschapsraad en het kermiscomité de saamhorigheid. "De mensen kennen elkaar hier allemaal. En als iemand zijn medewerking toezegt, dan gebeurt het ook", zegt Thieu Kwaspen van de Stichting Activiteiten Leveroy waarbinnen zeventien verenigingen samenwerken.

Kermis
"Iedereen kent elkaar inderdaad. In een grotere plaats als Heythuysen is dat al minder het geval", zegt Arno Korsten. Het leidt er toe dat dorpsgenoten elkaar snel weten te vinden bij het organiseren van een evenement. Toen de gemeente Nederweert aangaf dat de kermis van Leivere zou verdwijnen, stonden er volgens Harrie Heijnen zo tien man op om het dan maar zelf te gaan doen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen