MVV laat topscorer Okita apart trainen

Print
MVV laat topscorer Okita apart trainen

MVV'er Jonathan Okita schiet op doel. Afbeelding: OrangePictures/Frank Kerbusch

MVV laat Jonathan Okita apart trainen. De clubtopscorer van afgelopen seizoen (19 treffers) kan zijn hoofd er niet naar zetten om zijn best te doen voor MVV. Dat zegt trainer Ron Elsen.

"Hij heeft er moeite mee om te doen wat wij van hem vragen. Hij is met zijn hoofd ergens anders. We missen  focus en motivatie. Dat is ook niet goed voor het groepsgevoel." Elsen nam de vleugelaanvaller niet mee naar de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch, woensdagavond.

"We hebben gesprekken met hem gevoerd. We hebben uitgelegd dat hij een contract bij ons heeft en dus gewoon voor ons speelt. Er zijn in het betaalde voetbal meer spelers die wegwillen, maar zij doen toch hun best voor de club waar ze onder contract staan."

Gemotiveerd
Elsen geeft aan dat hij een gemotiveerde Okita graag bij de groep heeft. Temeer omdat de ploeg een steeds groter probleem in de voorhoede lijkt te hebben. De club heeft het contract met spits Atilla Yildirim per direct namelijk ontbonden. Yildirim raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt door matige prestaties. "Hij begreep zelf dat hij niet genoeg heeft gebracht. Het besluit is dan ook onderling genomen", laat Elsen weten.

Probleem
Dat MVV een probleem in de aanvalslinie heeft is al de gehele oefencampagne duidelijk. In drie wedstrijden werd er slechts één keer gescoord. Dat was in de negentigste minuut tegen amateurclub SV Meerssen.

Bijelic
Testspeler Emir Bijelic was ook niet bij het duel tegen FC Den Bosch aanwezig. De middenvelder heeft wel een positieve indruk achtergelaten, vindt Elsen. "Maar gezien onze magere bezetting in de aanvalslinie, ligt daar onze prioriteit. En we kunnen onze euro’s maar één keer uitgeven. We denken nog na over wat we met Emir gaan doen."