Tourspel rit 11: 'Ik ben helemaal flabbergasted'

Print
Tourspel rit 11: 'Ik ben helemaal flabbergasted'

Afbeelding: De Limburger

Bijna had Maastrichtenaar Tom Dumoulin de etappe in de Tour de France woensdag op zijn naam geschreven. Het lukte net niet. Leo Bouwels had meer geluk. Hij won tot zijn eigen grote verrassing de dagprijs in het tourspel van De Limburger.

“Ik ben helemaal flabbergasted”, zegt Leo Bouwels als we hem aan de lijn krijgen. “Het is zo leuk dat ik heb gewonnen. Ik speel al jaren mee, maar ben nog nooit eerder in de prijzen gevallen.” Elke avond na de Touretappe kijkt de 61-jarige Bouwels even naar de uitslag van het tourspel. “Meestal heb ik niks gemaakt”, zegt hij met een lach. “Tot vandaag. Opeens zag ik mijn eigen naam bovenaan staan. Ik was er helemaal overdonderd door.”

Tom Dumoulin
De inwoner van Ittervoort is een groot wielerfan. Hij volgt alles, tijdens de Giro, maar ook nu tijdens de Tour de France. “Als ik thuiskom van mijn werk dan zet ik gauw de televisie aan, schoenen uit en ga ik kijken. Ik ben een ware sportfanaat. Ik verheug me ook op de etappe van donderdag als de renners naar de Alpe d'Huez gaan.” En hij hoopt dat Dumoulin zijn vorm kan vasthouden. “Onze Tom was vandaag geweldig. Ik had zo gehoopt dat hij de etappe had gepakt, maar het lukte helaas net niet. Gelukkig was hij wel waakzaam wat betreft Chris Froome en pakte hij de tweede plek. Ik hoop echt dat hij de Tour kan winnen. Als hij in het hooggebergte kan aanblijven en een beetje geluk heeft dan kan hij het redden, want ook Froome kan een slechte dag hebben. Dat zag je ook in de Giro, maar ja toen hij daarna een solo van 80 km reed... Ik zet daar wel mijn vraagtekens bij hoor, zeker met zijn geschiedenis. Tom moet zijn vorm behouden en niet de pechduivel tegenkomen.”

Credits
Aan het tourspel van De Limburger doet Bouwels zoals gezegd al jaren mee. Alleen vorig jaar vergat hij het vanwege vakantie. Aan het nieuwe systeem met de credits moest hij even wennen. Hij is er ook niet helemaal blij mee. “Het aantal punten dat je kunt inzetten is wat mij betreft te gering. Het maakt het heel moeilijk om een groots team samen te stellen. Nu is het meer een kwestie van geluk dat je de juiste renners in je ploeg hebt. Ik zou het aantal credits van 85 ophogen naar bijvoorbeeld 100”, geeft Bouwels als tip mee. Toch had hij woensdag het geluk aan zijn zijde. Hij weet al wat hij met het gewonnen geldbedrag gaat doen. “Ik ga er ene goeie van drinken.”