Vierdaagse trekt door Limburg

Print
Vierdaagse trekt door Limburg

Wandelaars komen aan in Milsbeek Afbeelding: ANP

De Nijmeegse Vierdaagse trekt donderdag ook door Limburg. Onder meer in Milsbeek, Ottersum en Mook wordt er vandaag gewandeld.

De stemming zit er vroeg in de ochtend in Middelaar al goed in. De wandelaars kunnen er rekenen op veel publiek en gezang.

Aangenaam
De vroege vogels onder de 42.529 overgebleven lopers die donderdag van start gaan genieten nog van een aangename temperatuur. Later op de dag wordt het warmer, als staat er ook een licht briesje. De meteorologische dienst van de Vierdaagse voorspeltdat het op de route zo'n 25 graden wordt.

Zevenheuvelenweg
Aan het eind van de route staan donderdag de steile heuvels van de Zevenheuvelenweg in Groesbeek op het programma. 

De tocht over de Zevenheuvelenweg trekt zoveel toeschouwers dat de gemeente de weg de laatste jaren tot woensdagavond afsluit. Dat is nodig om te voorkomen dat bezitters van een camper of een caravan al dagen van tevoren in de berm van de doorgaande weg parkeren om een goede plek te hebben. Zodra de weg woensdagavond open gaat, stromen de wegbermen alsnog vol.

Ook vrijdag trekt een deel van de route door Limburg.

De routes donderdag:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen