Borden tegen fout gestalde fietsen massaal genegeerd

Print
Borden tegen fout gestalde fietsen massaal genegeerd

Het plein voor het NS station, woensdagmiddag 18 juli 2018. Afbeelding: Jeroen Janssen

Er staan sinds zaterdag 14 juli grote borden op het Stationsplein om fietsers er op te wijzen dat ze hun fiets in de ondergrondse stalling moeten zetten en niet op het plein. Ook staan er medewerkers van een campagneteam die parkeerders informeren. Veel fietsers blijken er echter geen acht op te slaan, gezien het vier dagen later nog steeds vol geparkeerde plein.

Zowel in het Engels als in het Nederlands geven de borden uitleg over waar fietsen wel en niet mogen worden gestald. Een campagneteam van Maastricht Bereikbaar is aanwezig om de mensen aan te spreken en te informeren. Dat er nog weinig acht wordt geslagen op de poging van de gemeente om fietsers hun gedrag te doen wijzigen, was woensdagmiddag 18 juli goed te zien. Het plein stond vol met fietsen, alsof de borden er niet toe doen.

Volgens Maastricht Bereikbaar wordt er tot vrijdag enkel informatie verstrekt aan de mensen die hun fiets op het plein neerzetten. In later stadium worden de foutparkeerders ook aangesproken op hun gedrag.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen