Ongeloof over chaos bij VMBO Maastricht: 'Ze zeiden dat ik 44 herkansingen had'

Print
Ongeloof over chaos bij VMBO Maastricht: 'Ze zeiden dat ik 44 herkansingen had'

Afbeelding: KRO NCRV

De complete chaos waarmee leerlingen van VMBO Maastricht na het examendebacle te maken kregen kon woensdagavond op veel ongeloof en hoongelach rekenen tijdens de uitzending van Jinek.

Twee van de tweeënveertig die woensdag alsnog slaagden waren in de studio om hun verhaal te doen. Dat leidde tot veel gelach over de absurde situatie.

Toch geen toets
Een van de gasten was scholiere Guusje Vrolijks, die haar absurde verhaal eerder ook al tegen De Limburger deed.

"Ze zeiden eerst dat ik 44 herkansingen had," vertelde scholiere Vrolijks in de uitzending. "In totaal 22 dingen van Duits. Maar ik heb in de tweede en derde nooit Duits gehad, dus dat kon al helemaal niet." Daarna ging Vrolijks op gesprek en bleek dat ze nog maar twee dingen moest inhalen. "En toen werd ik twee of drie dagen later gebeld en kreeg ik te horen dat maatschappijleer verviel en ik er dus nog maar een hoefde in te halen." Dat was voor het vak gym, maar die toets ging uiteindelijk ook niet door.

Lees ook: Diploma halen en wegwezen

De gasten aan tafel hoorden de verhalen vol ongeloof aan en konden hun lach niet inhouden. Kijk hier het fragment terug.

 Lees ook: Na twee jaar ellende raakte Roby (16) ook nog haar diploma kwijt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen