Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma beginnen aan vervolgopleiding

Print
Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma beginnen aan vervolgopleiding

Zoë, Winona en Britney met hun diploma. Afbeelding: Annemiek Mommers

Leerlingen van het VMBO Maastricht die hun diploma nog niet hebben behaald, kunnen toch starten met hun mbo-opleiding aan ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen.

Dat laten de mbo-instellingen weten in een brief aan ongeveer 300 aanstaande studenten die zich hebben ingeschreven voor een mbo-opleiding.

Summerschool
De ROC/AOC’s laten weten hiermee te willen voorkomen dat de studenten vertraging oplopen in een vervolgstudie. De instellingen gaan er van uit dat de leerlingen deelnemen aan de Summerschools van het LVO en hun vmbo-diploma voor het eind van het jaar te behalen.

Studenten die op 31 december 2018 hun vmbo-diploma niet hebben behaald, moeten alsnog stoppen met hun mbo-opleiding.

De brief is verstuurd aan alle leerlingen van het VMBO Maastricht, met uitzondering van de leerlingen die zijn gezakt en de leerlingen waarvan al duidelijk is dat ze starten bij de Entree of Vavo opleidingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →