Maastrichtse verkocht haar antiek uit dank voor zorg

Print
Maastrichtse verkocht haar antiek uit dank voor zorg

Artsen-onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek applaudisseren als de Maastrichtse Lily Durlinger de cheque van 20.000 euro omhoog houdt. Afbeelding: Antoni van Leeuwenhoek

De 82-jarige Lily Durlinger uit Maastricht heeft enkele van haar antieke spullen verkocht om een donatie van 20.000 euro aan kankeronderzoek in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis rond te krijgen.

De Maastrichtse collecteerde in haar eentje 20.000 euro bijeen voor borstkankeronderzoek dat gedaan wordt in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek.

Durlinger is sinds 2002 onder behandeling van artsen in het ziekenhuis in Amsterdam. Ze is dermate tevreden over de behandeling dat ze graag iets terug wilde doen. Ze nam zich voor het streefbedrag te vergaren voor onderzoek door het in kanker gespecialiseerde instituut.

Antiek verkocht
Om het bedrag bij elkaar te krijgen ging Durlinger dagelijks in Maastricht op pad om te collecteren, terwijl ze ook zorgt voor haar dementerende echtgenoot, en eens per week op haar achterkleindochter past. Ze ging in het bijeen brengen van het bedrag zelfs zo ver dat ze, om de laatste paar honderd euro rond te krijgen, enkele van haar antieke spullen heeft verkocht. 

Bijzondere band
Lily Durlinger kwam de cheque met het prachtige bedrag onlangs persoonlijk overhandigen aan de artsen in het ziekenhuis in Amsterdam. De artsen zijn haar ook niet vergeten. Ze zeggen een bijzondere band met deze patiënt uit Maastricht te hebben ontwikkeld. Het kanker instituut liet weten haar zeer dankbaar te zijn. De donatie  zal worden besteed als bijdrage aan een promotie-onderzoek.