Spanje trekt uitleveringsverzoek Puigdemont in

Print
Spanje trekt uitleveringsverzoek Puigdemont in

De Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont geeft vanmiddag een persconferentie in Brussel. Afbeelding: AP

Justitie in Spanje ziet ervan af onder anderen de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont te laten uitleveren door Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel.

De magistraat die is belast met de vervolging van Catalaanse separatistenleiders, Pablo Llarena, ziet niets in een uitlevering op basis van fraude, een voorwaarde die het Duitse Openbaar Ministerie stelde. Llarena wil Puigdemont voor ernstiger misdrijven berechten.

Duitsland
Puigdemont is in Duitsland opgepakt op basis van het aanhoudingsbevel dat Llarena had uitgevaardigd tegen een reeks figuren uit de in oktober ten val gebrachte separatistische regering van Catalonië. Llarena trekt al die aanhoudingsbevelen nu in, meldden Spaanse media donderdag. Ze blijven in Spanje zelf wel voortvluchtig.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen