Geen luipaardknuffel, wel een warm onthaal bij Safaripark Beekse Bergen

Print
Geen luipaardknuffel, wel een warm onthaal bij Safaripark Beekse Bergen

Niet knuffelen, maar wel op de foto met de als jachtluipaarden verklede modellen bij de entree van Safaripark Beekse Bergen. Een aangename verrassing, aldus Frederik Michiels (rechts) en Joris Jadoulle uit België. Afbeelding: Nico Snels

Natuurlijk mag je niet met een echt jachtluipaard knuffelen bij Safaripark Beekse Bergen. In plaats daarvan worden de bezoekers donderdag opgewacht door sexy jongedames in strakke pakjes met bijpassende wildprint. "Dat is nog eens een warm onthaal op deze toch al hete dag."

Nee, de medewerksters van de Gastenservice hebben geen nieuwe zomeroutfit die ze voor het eerst showen. En ook van promotie voor de musical Cats is hier geen sprake. 

Actie tegen knuffelfarms
"We voeren vandaag op ludieke wijze actie tegen de knuffelfarms in Azië en Afrika. Waar dagelijkse vele toeristen, zich van geen kwaad bewust, met wilde dieren op de foto gaan. Maar doe dat niet!", luidt de dringende oproep van Simone Eckhardt.  

Zij is van Stichting Spot en samen met de Beekse Bergen bedachten ze een zinvolle invulling voor het Facebook-evenement 'Knuffelen met luipaarden'. 

Franse gezin stapte uit
Een geintje als reactie op het hachelijke avontuur van het Franse gezin dat in mei doodleuk hun auto uitstapte tussen de cheeta's. 

Het filmpje hiervan ging viral en het voorval haalde wereldwijd de media. "We hebben geen contact gehad met de organisator op Facebook, maar wilden toch iets met het idee doen", zegt Klaas Jan Leinenga van het Safaripark. 

Pure handel
Het knuffelen met roofdieren, zoals bij de bekende tijger-tempels in Thailand, heeft niets te maken met natuurbescherming. Het is pure handel, gemakkelijk geld verdienen, weten Eckhardt en Leinenga. En daar willen ze het grote publiek voor waarschuwen. 

"Want zolang mensen op hun vakanties maar selfies met wilde dieren maken, blijven ze denken dat het normaal is. Maar die schattige jonge leeuwen, en ook steeds vaker jachtluipaarden, eindigen vaak als jachttrofee." 

Modellen doen gratis mee 
De 19-jarige Janne is een van de meiden van Promovision Models die door Stichting Spot zijn gevraagd voor deze gelegenheid. "We doen het gratis, want we staan achter het doel van de actie." 

Om ook nog wat geld in te zamelen, zijn er knuffeltjes van jachtluipaarden te koop voor vijf euro per stuk.