Bij overval gestolen Land Rover uitgebrand teruggevonden

Print
Bij overval gestolen Land Rover uitgebrand teruggevonden

Afbeelding: Niek van Herten

Sittard - De auto die is buitgemaakt bij een woningoverval in Sittard deze week, is donderdag uitgebrand teruggevonden.

De gestolen Land Rover Freelander werd in de nacht van woensdag op donderdag rond één uur brandend aangetroffen aan de Nusterweg in Sittard, nabij de kruising met de Doctor Nolenslaan. De politie verwacht dat het vuur veel sporen van de daders heeft vernietigd.

Woningoverval
De wagen werd meegenomen bij een woningoverval in de nacht van maandag op dinsdag in de Sittardse Karolingenstraat. Twee in het zwart geklede mannen met bivakmutsen op drongen daar rond 02.30 uur een woning binnen. Volgens de politie waren de overvallers ongewapend. De overvallers bedreigden de bewoner en maakte onder meer de Land Rover buit. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden behandeld.

De politie wil nu weten waar de Land Rover in de tussentijd is gezien. Een politiewoordvoerder was niet bekend of de wagen mogelijk bij andere criminele activiteiten is gebruikt tussen de woningoverval en de autobrand.

Camera’s
Veel bedrijven aan de Doctor Nolenslaan bewaken hun terrein met camera’s. De politie hoopt dat er videobeelden te vinden zijn van de het achterlaten van de Land Rover op het bedrijventerrein of dat iemand er iets van heeft gezien. Daarom is woensdag buurtonderzoek gedaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen