LVO stelt vragen bij omvang en aanpak VMBO-onderzoek

Print
LVO stelt vragen bij omvang en aanpak VMBO-onderzoek

Het VMBO Maastricht scoort zoals verwacht slecht en krijgt het zware oordeel ‘zeer zwak’. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Het college van bestuur en de raad van toezicht van onderwijskoepel LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) plaatsen vraagtekens bij 'de omvang en aanpak' van de onderzoeken die zijn aangekondigd naar aanleiding van het examendebacle op VMBO Maastricht.

Dat schrijft het college van bestuur in een brief aan de Maastrichtse wethouder Bert Jongen van Onderwijs.

Kwaliteitseisen
De inspectie stelt een onderzoek in naar VMBO Maastricht en andere LVO-scholen om te bekijken of de scholen voldoen aan de kwaliteitseisen zoals die zijn vastgesteld in het Onderzoekskader 2017 van de inspectie.

Ook wordt gekeken of het bestuur en management van de scholen wel genoeg zicht hebben op de onderwijskwaliteit en de waarborging daarvan.

Zelfevaluatie
Er wordt onderzoek op locatie gedaan en andere scholen wordt gevraagd een zelfevaluatie op te stellen van de schoolexaminering en het programma van toetsen en eisen.

LVO laat weten 'vragen te stellen' bij die onderzoeken en kondigt aan zelf een uitvoerige analyse te willen maken van de oorzaken van het examendebacle. "Op basis van de analyse zullen wij komen tot een verbeteraanpak die garandeert dat een dergelijk debacle voor onze leerlingen niet meer zal voorkomen", aldus LVO in de brief aan de wethouder, die woensdag een eerste kennismakingsgesprek had met Jan Rijkers, die door LVO is aangesteld als interim-bestuurder bij VMBO Maastricht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen