Belgisch luchtruim volledig op slot om technisch probleem

Print
Belgisch luchtruim volledig op slot om technisch probleem

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol heeft het luchtruim boven het land gesloten.

De reden hiervoor is een technisch probleem.

Clear the sky
"Er is een probleem met de data van de vluchtgegevens. Daarom hebben we de opdracht gegeven voor een 'clear the sky'", zegt Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol. Die maatregel, die kort na vier uur werd afgekondigd, houdt in dat er geen enkel vliegtuig meer boven België mag vliegen.

Geen gevaar
Belgocontrol benadrukt dat er geen gevaar is voor de veiligheid van het luchtverkeer. Het is nog niet duidelijk hoe lang het luchtruim gesloten blijft.  "We proberen alles zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen", zegt de woordvoerder. Het is ook niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat alle vliegtuigen inderdaad het Belgisch grondgebied hebben verlaten.

Weinig invloed
Volgens Luchtverkeersleiding Nederland heeft de storing weinig invloed op het luchtverkeer boven Nederland. Tot nu toe moest een Nederlands vliegtuig uitwijken.

In mei 2015 moest Belgocontrol al het luchtruim urenlang moeten sluiten door een technisch probleem. Dat was toen het gevolg van een stroomstoring bij de luchtverkeersleiding.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu