Rare kronkel in Meerssen: nieuwe manier van indelen

Print
Rare kronkel in Meerssen: nieuwe manier van indelen

Afbeelding: Loraine Bodewes

Meerssen - Hebben er een paar werklieden zitten slapen? Of is dit een ontwerp van Salvador Dali geweest?

Vreemd
De Kuileneindestraat in Meerssen heeft nieuwe fietsstroken, een paar parkeervakken en een bredere stoep gekregen. Maar de Kuileneindestraat is geen kaarsrechte weg waar aan weerszijden de huizen overal even dicht bij de straat staan. En daardoor ziet de straat er opeens wel heel vreemd uit. De fietsstroken zijn keurig. Strak en overal even breed. Maar de rijbaan in het midden kronkelt als een vrij meanderend beekje, breed op sommige plekken en wel heel erg smal op andere. In een bocht in het midden van de straat is de rijbaan – let wel: het gaat hier om een gewone tweerichtingenweg – zelfs maar amper een halve meter breed. Dit kan niet de bedoeling zijn. Toch?

Nieuwe manier van indelen
Ja, wel dus. Wen er maar aan, laat de gemeente Meerssen weten, want er zullen nog meer straten dit voorbeeld gaan volgen. Het is een nieuwe manier van het indelen van de weg, waarbij de fietsers duidelijk het voortouw krijgen. De kronkels en versmallingen zullen iedere automobilist even goed van de wijs brengen, maar Meerssen gaat er vanuit dat ze daardoor uiteindelijk beter opletten en het voor de fietsers dus veiliger is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen