Spelers Kroatië maken groots gebaar en schenken miljoenenpremie aan goed doel

Print
Spelers Kroatië maken groots gebaar en schenken miljoenenpremie aan goed doel

Afbeelding: AFP

De nationale ploeg van Kroatië heeft niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen de harten van de fans veroverd. De WK-finalisten hebben aangegeven het volledige premiebedrag van 23,6 miljoen euro te doneren aan een goede doel.

Het geld zal naar een stichting gaan die kinderen in Kroatië uit arme gezinnen de mogelijkheid geeft om op vakantie te gaan.

Goede doelen
De Kroaten zijn niet de enige finalisten die hun premies aan het goede doel zullen doneren. Ook de Franse aanvaller Kylian Mbappé, uitgeroepen tot grootste talent op het WK, besloot om zijn persoonlijke premie, geschat op 500.000 euro, te doneren aan een goed doel in Parijs.

Na het vorige WK in Brazilië, besloot ook Mesut Özil om zijn volledige premie te storten op een rekening van een goed doel. De Duitser betaalde toen voor de operaties van 23 Braziliaanse kinderen. 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.