Belgische politie start onderzoek naar kattenzwendel

Print
Belgische politie start onderzoek naar kattenzwendel

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De politie in Belgisch-Limburg is een onderzoek gestart naar de zwendel met raskatten. Op korte termijn zal actie worden ondernomen.

De dierenpolitie in Nederland kwam de zwendel op het spoor, maar de agent die de zaak onderzoekt kreeg zijn Belgische collega's woensdag niet te pakken. "Tot voor donderdag hadden we geen weet van deze zaak. Intussen weten we over wie het gaat en na de nodige formaliteiten zullen er maatregelen volgen", verzekert een woordvoerster van de politie in Hasselt in gesprek met Het Belang van Limburg

Marktplaats
De dierenpolitie ontdekte de zwendel na een klacht van een gezin dat via Marktplaats een kitten had gekocht. Het beestje ging al snel dood. Na die ene klacht volgden er nog enkele anonieme meldingen over dezelfde praktijken. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er vanuit een pand in Hasselt kittens worden verkocht via Markplaats. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen de beestjes gaan bekijken in Hasselt of Geleen.

Ongezond
De kittens die worden verkocht zijn te jong, ongezond en niet gevaccineerd. De dieren hebben allemaal buitenlandse, meestal Servische, paspoorten en zijn illegaal naar België en Nederland gebracht. De prijzen voor de raskatten lopen op tot wel 800 euro. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen