Meerdere doden door bootongeval op meer in VS

Print
Meerdere doden door bootongeval op meer in VS

Afbeelding: EPA

Door een bootongeval in de Amerikaanse staat Missouri zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Ze zaten op een amfibische rondvaartboot die op een meer kapseisde en zonk. Volgens Amerikaanse media zijn zeker elf mensen omgekomen en zeven opvarenden naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op Table Rock Lake in het zuidwesten van Missouri. Aan boord van het vaartuig, dat ook kan rijden, waren meer dan dertig mensen, onder wie ook kinderen. De lokale veiligheidsdiensten sloegen groot alarm vanwege het ongeluk en duikers zochten naar overlevenden.

De rondvaartboot is van Ride the Ducks, een toeristische organisatie die op meerdere plekken in de Verenigde Staten amfibische tochten verzorgt. Wereldwijd gebeuren vaker fatale ongelukken tijdens zogeheten 'duck tours'.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen