Limmel geeft als goede buur extra AED door aan Nazareth

Print
Limmel geeft als goede buur extra AED door aan Nazareth

Afbeelding: Safetysign

De Maastrichtse wijk Limmel had tot op heden geen AED, en opeens krijgt het er twee. Nazareth heeft ook geen openbare defibrilator. Als goede buur sprak Limmel af dat ze er nu beiden eentje krijgen.

De beschikbaarheid van AED's in wijken hangt grotendeels samen met het eigen intitiatief van buurten en buurtnetwerken. De gemeente stelt in zijn beleid afwisselend wel of niet geld hiervoor beschikbaar. Momenteel is er weer geld voor vrijgemaakt.

Hartstichting
Het Lochtmanhuis in Limmel deed onlangs een aanvraag bij de gemeente voor de plaatsing van een defibrilator in de openbare ruimte. Tegelijkertijd werd het buurtnetwerk benaderd door de Hartstichting om een door producent Philips beschikbaar gestelde AED te plaatsen in de wijk. Opeens leek de wijk van geen naar twee mogelijk levensreddende hartstimulatie-apparaten te gaan.

Nazareth
Aangezien de naburige wijk Nazareth nog niet over een AED beschikt, is nu afgesproken dat de AED van de Hartstichting niet in Limmel, maar in Nazareth geplaatst wordt. 
Het is de bedoeling dat deze zomer in Limmel de AED al aan de buitengevel van het Lochtmanhuis wordt geïnstalleerd

Cursus
In Limmel wordt er bovendien meteen een reanimatiecusus aan de plaatsing gekoppeld. Een aantal wijkbewoners heeft zich inmiddels aangemeld of stelt zich als hulpverlener beschikbaar, aldus het buurtnetwerk. Vrijwilligers kunnen zich opgeven in het Lochtmanhuis.