TiP Heerlen-panel: facelift voor gevels in binnenstad is nodig

Print
TiP Heerlen-panel: facelift voor gevels in binnenstad is nodig

Winkelcentrum De Plu is volgens veel deelnemers aan het TiP Heerlen-panel een plek in de binnenstad die nodig opgeknapt moet worden. Afbeelding: Archieffoto De Limburger

De aangekondigde opknapbeurt voor gevels in de Heerlense binnenstad is hard nodig, vinden deelnemers aan het TiP Heerlen-panel. Bijna 80 procent van de ondervraagden vindt dat de panden wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.

Dat blijkt uit een raadpleging van het TiP Heerlen-panel, waaraan 210 mensen deelnamen. Het TiP Heerlen-panel is een initiatief van bureau Toponderzoek en de Via Limburg-weekbladen.

Gevraagd naar hun mening over de stelling ‘De gevels in de binnenstad van Heerlen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken’antwoordt 35 procent ‘zeer mee eens’en nog eens 44 procent ‘mee eens’, samen 79 procent. 15 procent staat er neutraal tegenover en 4 en 1 procent kiest voor respectievelijk mee oneens en zeer mee oneens, terwijl 1 procent geen mening zegt te hebben.

'Lelijke winkelpuien'
“Heerlen heeft zeer veel architectonisch interessante gebouwen in de binnenstad met verschrikkelijk lelijke winkelpuien. Ik hoop dat er heel veel aandacht komt voor de verbetering van die winkelpuien en tevens het wonen boven winkels kan worden verbeterd”, schrijft een deelnemer in een toelichting.

Lees het hele artikel in VIA Heerlen van deze week: TiP Heerlen-panel: facelift voor gevels in binnenstad is nodig

Wilt u meepraten en meedenken over actuele onderwerpen in uw regio? Dat kan. Ga naar de website www.tipheerlen.nl om u aan te melden voor het burgerpanel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen