Rondje op terras Maastricht opnieuw duurder geworden

© ANP

Een rondje geven op een terras in Maastricht is er afgelopen jaar niet goedkoper op geworden. In 2018 betaal je gemiddeld 2,2 procent meer dan een jaar eerder.

Redactie

Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners. De organisatie kijkt daarbij naar de prijzen van twee koffie, fris, bier en rosé. Op de voornaamste terraspleinen in de Limburgse hoofdstad betaal je daar dit jaar gemiddeld 22,03 euro voor, terwijl dat een jaar eerder 21,55 euro was.

FrisdrankIn Maastricht ben je wel lekker goedkoop uit als je niet van alcohol houdt. Voor een glaasje cola ben je daar € 2,33 kwijt, het minst in vergelijking met de andere onderzochte steden.

GoedkoopstVergeleken met andere grote steden in Nederland is Maastricht relatief goedkoop. Alleen in Dordrecht, Enschede, Apeldoorn, Breda en Zwolle betaal je minder op een terras. Zwolle is met gemiddeld 21,35 euro voor een rondje het goedkoopst.

AmsterdamHet duurst zit je op een terras in Amsterdam, daar moet je dit jaar 25,10 aftikken voor een rondje. De prijzen in Utrecht stegen het hardst, met 4,7 procent naar 22,83 euro voor een rondje.

AlcoholvrijSpeciaalbiertjes zijn de hit van de zomer. De verkoop van lokaal gebrouwen biertjes met een hip etiket blijft in de lift zitten. Ook weizen-, wit- en blond bier populair, evenals radlers en rosé bieren.De sterkste groei in het biersegment komt echter vanuit een andere hoek: het alcoholvrije bier. De consumptie hiervan steeg afgelopen jaar met 24,7 procent (bron: Nederlandse Brouwers).De terrassentest wordt al sinds 2004 elk jaar gehouden. Van Spronsen zegt in elke stad op de onderzochte locatie meerdere terrassen te vergelijken. "Indien mogelijk bestellen we elk jaar bij dezelfde etablissementen. Zo ontstaat het beste prijsbeeld."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal