FNV: 2100 werkers VDL Nedcar leggen werk neer

Print

Afbeelding: De Limburger

Born -

FNV-vakbondsbestuurder Hans Wijers schat dat circa 2000 à 2100 werknemers bij VDL Nedcar in Born staken.

Deze schatting baseert hij op informatie van kaderleden van de bond. In de loop van vrijdag wordt bekend hoeveel werkers daadwerkelijk in staking gaan.

48-uursstaking

Gisteravond is een 48-uursstaking bij de autofabriek begonnen. De productie ligt sindsdien stil, zo wordt door een woordvoerder van moederbedrijf VDL Groep bevestigd.

Onderhoud

Wel wordt sinds gisteravond onderhoud aan de productielijn verricht. Deze werkzaamheden zouden sowieso tijdens de bedrijfsvakantie plaatsvinden die bij de fabriek zaterdag begint.

Schade

De VDL-woordvoerder kon vanochtend niet aangeven hoe groot de schade van de staking is voor het bedrijf.

De staking is onderdeel van een groot aantal werkonderbrekingen in de metaalsector voor een betere cao. De acties begonnen een maand geleden nadat onderhandelingen met werkgevers op niets waren uitgelopen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen