Herdenking Limburgse filmmaker Van Luijn in Theater Tuschinski

Print
Herdenking Limburgse filmmaker Van Luijn in Theater Tuschinski

Afbeelding: Twitter

Arcen / Belfeld - De Arcense filmmaker Wouter van Luijn, die vorige week werd doodgeslagen op Mallorca, wordt vrijdagmiddag herdacht in het Amsterdamse Tuschinski.

Dat meldt Omroep Venlo.

Nabestaanden, vrienden en bekenden kunnen vanaf half vier afscheid nemen van de filmmaker. Volgens de lokale omroep is Van Luijns lichaam donderdag aangekomen in Nederland en heeft de uitvaart zaterdag in besloten kring plaats.

Lees ook: 'Wouter, je was een groot talent en een prachtig mens'

Bewusteloos geslagen
Van Luijn werd afgelopen week bewusteloos geslagen bij een opslagplaats voor brandstof in de wijk Son Ferriol (ten noorden van de luchthaven van Palma de Mallorca). Door de klap zou een aneurysma in de hersenen (ballonvormige uitstulping aan de onderkant van de slagaders) zijn gebarsten waardoor de filmmaker een bloeding kreeg tussen schedel en hersenen. Van Luijn, die al lang geleden naar Amsterdam verhuisde, was met zijn vader op vakantie in Mallorca.

Nominatie Gouden Kalf
De filmmaker was een bekende in de Amstedamse filmwereld.  Hij heeft de montage van tientallen films op zijn naam staan, waaronder Brasserie Valentijn (2016) en Aanmodderfakker uit 2014, waarin acteur Gijs Naber de hoofdrol vertolkt. Voor de film Wolf pakte Van Luijn een nominatie voor een Gouden Kalf.

Lees ook: Moordverdachte in zaak Van Luijn: 'We kregen ruzie omdat hij moest plassen'