Rolstoeler als eerste binnen bij Vierdaagse

Print
Rolstoeler als eerste binnen bij Vierdaagse

Martin Averes, Bennie Bouwhuis, Afghanistanveteraan Ronald van Dort en Jarno Heijmans komen als eerste over de finish tijdens de laatste dag van de Vierdaagse. Afbeelding: ANP

Rolstoeler Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk heeft als eerste Vierdaagsedeelnemer de 102e Vierdaagse volbracht. De goedgetrainde militair kwam alle vier dagen ruim als eerste binnen in Nijmegen.

Van Dort ging vrijdag zo snel over het parcours dat de speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas tussen Cuijk en Middelaar nog niet klaar was. Hij is met een speedbootje overgezet, vertelde hij bij terugkomst in Nijmegen. Ook op de andere dagen ging de rolstoeler vaak sneller dan de verkeersregelaars die afzettingen op het parcours moeten regelen.

Uruzgan
Van Dort verloor zijn benen tijdens een missie in Uruzgan. Behalve Van Dort doen nog 24 rolstoelers mee aan de Vierdaagse. Zij zijn met ruim 41.000 anderen vrijdagmorgen nog onderweg naar de feestelijke intocht in Nijmegen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen