Toverland stopt show vanwege 'minder goede magie'

Print
Toverland stopt show vanwege 'minder goede magie'

Afbeelding: Stefan Koopmans

Sevenum - Toverland is per direct gestopt met de interactieve tovershow in het Magiezijn. De show voldeed niet aan de verwachtingen van de bezoekers en van het attractiepark zelf. ‘Er is minder goede magie ontsnapt’, staat op een bord bij de ingang.

Toverland hoopt binnen enkele weken de show zodanig aan te passen dat die de gasten wel weet “te betoveren”,  vertelt woordvoerster Tessa Maessen van het pretpark. Volgens haar stelden de speciale effecten teleur.

Magiezijn
Het Magiezijn staat in Port Laguna, het nieuwe entreegebied dat op 7 juli opende voor het gebied. De familie Magistralis, afstammelingen van strandjutters, test magische kostbaarheden die op het strand zijn aangespoeld. Tijdens voorstellingen voor groepjes van 20 tot 25 mensen komen alledaagse voorwerpen tot leven als de juiste toverspreuken worden gebruikt.

35 miljoen euro
Maessen geeft het voorbeeld van een schilderij van een man in een kraaiennest. Na een toverspreuk is te zien dat het schip in een storm terechtkomt. De effecten vallen het bezoek tegen. Toverland probeert die te versterken, door het bijvoorbeeld ook in de ruimte te laten donderen, bliksemen en waaien, zodat de bezoekers het aan den lijve ervaren. “We moeten kijken wat haalbaar is. We hebben juist 35 miljoen euro geïnvesteerd in dit gebied.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen