Drukste avond ooit voor Vierdaagsefeesten

Print
Drukste avond ooit voor Vierdaagsefeesten

De organisatie van de Vierdaagsefeesten neemt extra maatregelen om het populaire Pokemon-jagen tijdens het massale evenement komende week in goede banen te leiden. Op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen worden Afbeelding: ANP

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen hebben donderdag meer bezoekers dan ooit in het 49-jarige bestaan getrokken. Er waren 265.000 feestvierders in de stad. Het bezoekersaantal wordt elke dag geteld via de camerabeelden waarmee de politie de feesten in de gaten houdt.

De festiviteiten, die zaterdag begonnen en tot en met vrijdagavond duren, hebben dit jaar alle records gebroken. Elke dag waren er ongeveer tienduizend feestvierders meer in de stad dan in andere jaren. Festivaldirecteur Teddy Vrijmoet denkt dat het aanhoudend mooie weer een grote rol speelt: "De mensen hebben al een poos aan het strand en aan het water gezeten, ze zijn alweer toe aan wat anders.''

Geen incidenten
Het grootste meerdaagse feest van Nederland is tot vrijdag zonder incidenten verlopen, zegt de politie. De eerste dagen gaven de honderden openbare toiletten stankoverlast, maar sinds maandag gebruiken de schoonmakers water met citroen- en kersenlucht. Tot vrijdag zijn de feesten door ruim 1,3 miljoen mensen bezocht. Op vrijdagavond komen altijd de meeste festivalgangers naar de stad.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen