Oliseh heeft geen recht op 100.000 euro voor promotie Fortuna

Print
Oliseh heeft geen recht op 100.000 euro voor promotie Fortuna

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Sunday Oliseh krijgt geen 100.000 euro voor de promotie van Fortuna van afgelopen jaar. De ex-trainer vond dat hij daar recht op had, maar de arbitragecommissie oordeelt nu dat Fortuna Oliseh geen 100.000 euro hoeft te betalen.

Oliseh werd afgelopen seizoen vlak na de winterstop na een hoogoplopend conflict ontslagen bij Fortuna. De club uit Sittard stond op dat moment tweede en had nog volop kans op promotie naar de Eredivisie. In het contract van Oliseh stond dat hij 100.000 euro kreeg bij promotie naar de Eredivisie. Omdat Fortuna Sittard aan het einde van het seizoen daadwerkelijk promoveerde, meende de ontslagen trainer dat hij nog recht had op dat bedrag.

Bonus
De arbitragecommissie is het daar niet mee eens. Volgens de commissie is het vraagstuk over de bonus van 100.000 euro al ter sprake gekomen bij een eerdere zitting waarin Oliseh zijn ontslag aanvocht. De voormalig Nigeriaans international eiste destijds zijn resterende loon en de bonus. De arbitragecommissie oordeelde destijds dat Oliseh wel nog recht had op 90.000 euro aan salaris, maar niet op de bonus omdat er daarbij ‘teveel onzekere factoren waren om rekening mee te houden’.

Zelf gekozen
Volgens de arbitragecommissie heeft Oliseh er zelf voor gekozen de bonus al eerder onderdeel uit te laten maken van de zaak en kan hij dezelfde procedure niet nogmaals beginnen.